Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У НУ-НСі теж хочуть на вертольоти Шуфрича, або ж – "жовту картку" Януковичу

Вівторок, 18 вересня 2007, 13:00

Кандидат у депутати від блоку "Наша Україна – Народна Самооборона" Роман Зварич вважає, що є всі підстави для подання скарги в ЦВК з проханням винести попередження прем’єр-міністру Віктору Януковичу за використання ним для передвиборчої агітації вертольотів МНС і судового розгляду цієї справи.

Про це повідомляє прес-служба НУ-НС.

"Такі дії прем’єра є прямим порушенням виборчого законодавства. Вони прямо суперечать нормам закону про вибори народних депутатів України", - зауважив Зварич.

"У законі чітко зафіксовано, що посадові особи органів виконавчої влади, тим більше Кабінету міністрів України, не мають права брати участь в агітації, використовуючи бюджетні ресурси і своє службове становище", - підкреслив він.

На думку члена НУ-НС, "якщо прем’єр може літати і агітувати на вертольотах МНС, то така сама можливість мала б бути надана кожному кандидату в народні депутати від будь-якої партії чи блоку".

"В протилежному випадку – це грубе порушення принципу рівності, який закладений в законі про вибори", - наголосив Зварич.

Як відомо, міністр оборони Анатолій Гриценко заявив у понеділок про використання в агітаційних поїздках прем'єра в час відпустки техніки МНС.

Міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич, у свою чергу, заперечив це, зазначивши, що МНС надає гелікоптери охороні Януковича, яка і в час його відпустки знаходиться на завданні.

Він також зазначив, що, хоча йому й "не відомо, щоб Янукович використовував вертольоти МНС для перельотів", лідер Партії регіонів, як і будь-який громадянин, може взяти в оренду гелікоптери МНС, які "не на завданні".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...