ЦВК вирішила, що потрібно, щоб голосувати вдома

Вівторок, 18 вересня 2007, 19:35

Центральна виборча комісія затвердила форму заяви виборця про голосування вдома в зв'язку з тимчасовою нездатністю пересуватися.

Відповідне рішення прийняте у вівторок на засіданні ЦВК.

За словами заступника голови ЦВК Андрія Магери, така заява має подаватися в дільничну виборчу комісію не пізніше 20:00 28 вересня і має бути написана власноручно виборцем, що тимчасово не може пересуватися.

У заяві потрібно вказати прізвище, ім'я і по батькові, адресу проживання і, по можливості, номер телефону виборця.

Магера підкреслив, що, якщо тимчасова нездатність пересуватися виникла через вік і інвалідність, це теж треба вказати в заяві.

Крім того, людям, що мають інвалідність, потрібно вказати групу, номер посвідчення, а також відзначити, ким воно видано.

Якщо тимчасова нездатність пересуватися викликана станом здоров'я або хворобою, необхідно позначити, ким і коли відкритий лист непрацездатності (лікарняний лист), а також назва медичної установи, що його видала.

Заява про голосування вдома в зв'язку з тимчасовою нездатністю пересуватися може подаватися поштою або через інших осіб.

Також найближчим часом ЦВК має намір прийняти роз'яснення, яким чином дільничні комісії повинні здійснювати перевірку таких заяв. Як підкреслив глава ЦВК Володимир Шаповал, даний проект постанови зараз знаходиться в розробці.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування