Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Людина Ющенка хоче повернення "мажоритарки" та нову Конституцію

Середа, 19 вересня 2007, 11:57

Губернатор Харківської області Арсен Аваков закликав президента Віктора Ющенка "об’єднати в своїх руках посаду голови держави зі стратегічним керівництвом виконавчої гілки влади".

Про це він повідомив на зустрічі президента із керівниками місцевих держадміністрацій у середу.

"Я вважаю, слід запропонувати, ту модель управління, яка вже опробована в розвинених державах і відповідає нашій ментальності", - сказав Аваков.

Також Харківський губернатор зазначив, що в Україні треба повернути мажоритарну систему виборів до місцевих органів влади.

"Я не пропоную зробити тоталітарну вертикаль – між гілками влади має бути баланс. Але кожна з них має нести пряму відповідальність перед своєю територіальною громадою. І один із варіантів такого балансу – повернення мажоритарної системи виборів до місцевих органів влади", - сказав він.

Також Аваков зазначив, що теоретично функції місцевих рад на кшталт регулювання земельних відносин, місцевих податків, зборів, ліцензування тощо, можна віддати місцевим держадміністраціям або створити для їх виконання відповідні виконкоми.

Також губернатор заявив, що єдиним і розумним виходом для реформування народовладдя в Україні є розробка і ухвала нового Основного закону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...