Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко проти того, щоб з губернаторів робили піраміди

Середа, 19 вересня 2007, 12:25

Президент Віктор Ющенко розглядає забезпечення ефективної роботи органів місцевої влади як один із ключових національних пріоритетів.

Про це він сказав у середу у Києві, відкриваючи нараду з головами місцевих державних адміністрацій, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко наголосив, що має намір внести на розгляд нової Верховної Ради ряд законодавчих ініціатив, що стосуються вдосконалення системи організації й функціонування місцевої влади.

Він також додав, що існує ряд проблемних питань і у відносинах між виконавчою владою на місцях та органами центральної виконавчої влади. "Є великі дискусії стосовно статусу, повноважень, делегованих функціях", – зауважив президент.

На його переконання, нині ситуація в Україні така, що поруч із успадкованими проблемами роботи місцевої влади, що можуть вирішуватися змінами до законодавства, є теми, які, безперечно, стосуються передвиборчого "політичного піару".

"Хтось хоче повернути стару модель піраміди рад, що є, безумовно, грубим порушенням статусу місцевого самоврядування", – відзначив Ющенко.

На переконання президента, влада повинна мати "конструктивне бачення поза виборами" шляху гармонізації існуючих у відносинах на місцевому рівні проблем, формування статусу та наповнення функцій місцевої влади.

Ще одним важливим питанням, яке сьогодні стоїть перед місцевими керівниками, президент назвав забезпечення відповідно до чинного законодавства підготовки до проведення позачергових парламентських виборів.

Глава держави наголосив на неприпустимості "прогалин" в організації виборів.

"Це ваш прямий обов’язок, пряма відповідальність", - сказав президент, звертаючись до голів ОДА.

Він додав, що йдеться про весь комплекс питань організації виборів зокрема, доукомплектацію комісій, співпрацю з органами правопорядку, списки виборців, матеріально-технічне забезпечення дільниць.

* * *

Крім того, Ющенко пропонує внести зміни до законодавства, що передбачають надання місцевим радам дозволу достроково припиняти повноваження міських голів.

Зокрема, президент виходить з ініціативою дозволити місцевим радам приймати рішення про дострокове припинення повноважень мерів, але якщо на повторних виборах цей мер знову перемагає, відповідна рада має бути розпущена.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування