Тимошенко знялася у фільмі і пообіцяла "відрізати" Кучмі те, "чим він говорить"

Середа, 19 вересня 2007, 13:37

У середу у Києві відбулася презентація документального фільму про українських заробітчан в Італії, автором, сценаристом і ведучою якого є лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

У фільмі "Мати-мачуха" Тимошенко подорожує Неаполем і спілкується з українцями, які працюють там нелегально.

Після показу фільму лідер БЮТ розповіла, що була вражена кількістю українців, які проживають в Італії, а також умовами їхньої праці та побуту.

"Коли ми приїхали до Неаполя, ми зупинилися в центрі міста. І, враховуючи те, що в мене є такий опізнавальний знак, як коса, то за п’ять хвилин там зібралося півтора десятка українців", - сказала Тимошенко.

Вона зазначила, що за статистикою "від 4, а в сезонні піки" – до 7 мільйонів Українських громадян виїжджають за кордон".

В Італії, за словами Тимошенко, живе від 3 до 4 мільйонів українців, 90% з яких – жінки.

"Кожного року заробітчани перераховують в Україну 23 мільярди євро. Вони сьогодні найбільші інвестори. Я думаю, що якщо такими темпами все буде йти, то скоро ця сума виросте в половину ВВП", - сказала вона.

Таку ситуацію Тимошенко пояснила тим, що Україна для багатьох цих людей є "мачухою".

"Пам’ятаєте висловлювання нашого колишнього президента? Він сказав: "А хто їде за кордон? Туди їдуть повії". Мені здається, що навіть враховуючи те, що він вже екс-президент, можна було б відрізати те, чим він це говорив", - сказала вона.

Тимошенко пообіцяла, що у разі "закріплення при владі" демократичних сил, новий уряд займатиметься працевлаштуванням заробітчан, які повертатимуться до України, а також сприятиме видачі пільгових кредитів для дрібних бізнесменів.

Водночас вона пообіцяла, що у разі, якщо її політична сила знову опиниться в опозиції, БЮТ "не дасть спокійно дихати цій владі" і змусить її "повертати українців додому".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування