Ющенко не хоче валити вибори і Конституцію в одну купу

Середа, 19 вересня 2007, 14:47

Президент Віктор Ющенко заявляє, що не є прихильником одночасного проведення дострокових виборів до парламенту та референдуму щодо внесення змін до Конституції.

"Я не є прихильник, на жаль, можливо, одинокий... я не прихильник того, щоб, проводячи дострокові вибори, ми проводили паралельно дискусію і референдум щодо Конституції", - сказав він на прес-конференції в середу.

Президент закликав "не плутати тему національної конституції, її фундаментальних принципів з достроковими виборами".

"Ми проводимо другі вибори. Вони будуть чесними й демократичними. Але це всього-на-всього другі вибори", - наголосив Ющенко.

"Давайте зробимо порядок у виборчих списках, давайте всім суспільством за це візьмемось. Тому що друга сторона буде голосити про те, що немає електронного списку", - закликав він.

При цьому Ющенко нагадав, що у 2002 році він від імені опозиції, йдучи на вибори, говорив, що "ахіллесовою п'ятою виборів 2002 року і чому вони не можуть бути демократичними, була спекуляція списками виборців, через що істинного переможця встановити буде дуже важко".

"У відповідь голова ЦВК, нєкій Ківалов, сказав, що ті кошти, які виділені бюджетом - ми провели тоді через парламент і виділили 70, здається, мільйонів на формування реєстру - ЦВК відмовилось", - додав президент.

"Тепер друга сторона апелює: от як буде електронний список, тоді ми будемо проводити вибори. Та вибачте, 12 місяців тому ми проводили вибори, які вся спільнота визнала демократичними", - заявив Ющенко.

Він висловив побажання сформувати традицію, що "тема виборів знята в Україні назавжди". "Зробили вибори, потім приступаємо до теми конституційних змін. Проводимо референдуми, громадські слухання, ведемо дискусії", - резюмував президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування