Ющенко сподівається, що Росія відпустить його отруювачів

Середа, 19 вересня 2007, 15:27

Президент Віктор Ющенко висловлює сподівання, що причетні до його отруєння люди, які знаходяться в Росії, будуть депортовані.

Про це Ющенко заявив в середу на прес-конференції.

"Зараз активізувалася співпраця з російською генпрокуратурою. Можливо, в ході переговорів будуть завершені діалоги щодо експертизи діоксину, притягнення до відповідальності тих людей, які знаходяться в Російській Федерації", - сказав він.

"Слідство пробуксовує там, де немає дізнання ключових гравців мого отруєння. Це люди відомі, по деяких є інформація про їхнє місцезнаходження, де вони отримують зарплату", - додав Ющенко.

Він зазначив, що українська сторона може повідомити російську прокуратуру, "щоб ці люди були депортовані в Україну, якщо вони громадяни України, а там, де вже вони встигли отримати російські паспорти, провести відповідні слідчі дії".

"І від цього відповідь українській прокуратурі про те, хто це зробив, буде абсолютно точною, хоча для мене не є секретом великим, коли це зроблено і ким це зроблено. Тому не дарма цих людей немає в Україні", - наголосив Ющенко і додав, що "безумовно за цими людьми стоять інші фігури".

Як відомо, після Помаранчевої революції в Росії перебувають екс-керівник ДУСі Ігор Бакай, який отримав російське громадянство, екс-міністр внутрішніх справ Микола Білоконь, екс-мер Одеси Руслан Боделан та екс-губернатор Київської області Володимир Засуха.

Водночас невідомо, де знаходиться фігурант у справі про отруєння Ющенка Володимир Сацюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування