Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"НУ-НС" вимагає від Генпрокуратури не дати зібратися "екс-депутатам"

Середа, 19 вересня 2007, 16:21

Блок "Наша Україна – Народна самооборона" вимагає від Генпрокуратури попередити повторення у Верховній Раді незаконного, на думку блоку, зібрання депутатів, яке вони називають черговою сесією парламенту п'ятого скликання.

У заяві "НУ-НС" нагадується, що 6 вересня 2007 року блок направив до Генпрокуратури звернення щодо протиправних дій "народного депутата та екс-голови Верховної Ради п'ятого скликання Олександра Мороза та інших депутатів розпущеного парламенту".

Підставою для звернення, за інформацією блоку, стало "проведення зібрання народних депутатів, яке було назване четвертою сесією Верховної Ради п'ятого скликання, а також його трансляція в теле- та радіоефірі за кошти державного бюджету".

"До сьогодні жодної реакції з боку Генпрокуратури на зазначені факти порушення законів не було. Натомість Олександр Мороз та інші народні депутати п'ятого скликання продовжують антиконституційну практику, намагаючись скликати нелегітимну сесію розпущеного парламенту 20 вересня", - наголошують в "НУ-НС".

Блок розцінює такі дії "екс-депутатів парламенту п'ятого скликання як такі, що грубо порушують Конституцію та закони України та містять ознаки кримінального злочину".

"Окрім того, безкарна поведінка народних обранців підриває авторитет парламентаризму в країні та завдає суттєвого удару по іміджу держави на міжнародній арені", - наголошують в блоці.

"НУ-НС" вимагає від Генпрокуратури "негайно відреагувати на попередні звернення блоку та вжити усіх передбачених законом заходів аби зупинити та попередити повторення правопорушень у стінах парламенту".

Зі свого боку лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила про кримінальну відповідальність, яку понесе Мороз у разі проведення "нелегітимної сесії".

На її думку, "сесія, яку збирається провести Мороз - це невід'ємна частина рекламної кампанії соціалістів, комуністів і Партії регіонів, на яку незаконно витрачаються державні кошти".

Тимошенко нагадала, що на будь-яку виборчу кампанію кошти можна витрачати тільки зі спецфонду, а "якщо незаконно збираються витрачати державні кошти на трансляцію і на забезпечення роботи нелегітимної ВР, то, безумовно, за це повинна настати відповідальність перед законом".

"І не має значення, як складеться виборча кампанія і чи буде Мороз у Верховній Раді, чи ні. Сьогодні всі дружно пообіцяли скласти депутатську недоторканність. Я думаю, що партія Мороза також буде за це голосувати, тому відповідальність для нього наступить абсолютно точно", - наголосила лідер БЮТ.

Як відомо, у четвер планується проведення "засідання Верховної Ради п'ятого скликання".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...