У списку виборців Луганська виявилися рекордсмени – їм по 122 роки!

Середа, 19 вересня 2007, 18:02

За числом довгожителів Луганськ може претендувати на книгу рекордів Гіннесса - згідно з виборчими списками тут проживають 435 виборців віком старше 100 років.

Про це під час прес-конференції заявив заступник керівника регіонального виборчого штабу блоку "Наша Україна – Народна самооборона" В'ячеслав Серпокрилов, повідомляє УНІАН.

За його словами, серед 435 довгожителів-виборців є рекордсмени, яким виповнилося по 114 та 122 роки.

Крім того, зазначив Серпокрилов, "п'ятдесят сім 108-річних виборців дивним чином народилися в один день – 31 грудня 1899 року і проживають у виборчих округах №102 та №103".

Представник блоку додав, що ці факти було виявлено регіональним штабом блоку "НУ-НС" у ході реалізації проекту "Фантом – перевірки виборчих списків".

Окрім "виборчих довгожителів", повідомив Серпокрилов, виявлено також понад 65 тис. "двійників". У регіональному штабі "НУ-НС" вважають, що це не випадковість, а спеціальна підготовка до фальсифікації виборів.

За інформацією уповноваженого "НУ-НС" у виборчому окрузі №103 Ольги Михайлюк, у виборчих округах №102 та №103 повністю зникла інформація по 40 виборчих дільницях.

Окрім того, по області спостерігається тенденція до збільшення кількості дільниць - на сьогодні кількість спеціальних дільниць збільшено на 4, а звичайних - на 5, зазначила вона.

Як відомо, 17 вересня прес-служба одного з лідерів БЮТ Миколи Томенка поінформувала, що представники БЮТ у місті Маріуполі виявили, що варіант списку виборців, який направляється на затвердження до ЦВК, містить велику кількість людей з майже однаковими прізвищами, іменами, по батькові, адресами та навіть датами народження.

На думку експертів у сфері виборчого права, якщо проаналізувати той варіант документу, який може бути направлений до ЦВК, то йдеться, щонайменше, про 19 тисяч "псевдоосіб".

Крім того, у середу повідомлялося про встановлення СБУ того, що в Харкові до списків виборців включено понад 2 тис. осіб віком старше 107 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування