"Регіони" знайшли ще одну причину не визнавати вибори

Четвер, 20 вересня 2007, 10:34

У разі, якщо Конституційний Суд визнає неконституційними положення закону про вибори народних депутатів після 30 вересня, результати виборів можуть бути скасовані.

Про це з трибуни Верховної Ради у четвер заявив член Партії регіонів Василь Кисельов.

"Ми не виключаємо, що якщо КС затягне розгляд звернення президента (щодо закону про вибори) і рішення про неконституційність цих положень буде винесено після виборів, то це може стати приводом для скасування результатів дострокових виборів", - сказав він.

Кисельов пояснив, що якщо КС винесе рішення щодо звернення Ющенка після 30 вересня, "то багато громадян звернуться у суди, а ці суди винесуть ухвали, що ці громадяни під час голосування не змогли у повній мірі реалізувати своє виборче право, оскільки повернулися до України менше, ніж за три доби до голосування".

"Враховуючи упередженість суддів адміністративних судів, які призначалися президентом, ми не виключаємо, що будуть ухвалені рішення, які зобов’яжуть скасувати результати виборів на окремих дільницях, округах, а то й по всій країні", - сказав він.

У зв’язку з цим, за словами Кисельова, Партія регіонів вимагає від Конституційного Суду винести рішення з приводу подання президента до 30 вересня.

Крім того, Партія регіонів звертається до правоохоронних органів та прокуратури з вимогою розглянути інформацію щодо вказівок, які нібито даються членам дільничних і окружних комісій від "помаранчевого" табору не підписувати підсумкові протоколи.

Партія регіонів пропонує всім політичним силам, які беруть участь у виборах, підписати угоду щодо недопущення дестабілізації роботи виборчих комісій.

"У випадку непідписання якоюсь політичною силою такого документу, Партія регіонів розцінюватиме це як свідому спробу зірвати вибори як в окремих округах, так і по всій країні", - сказав Кисельов.

Як відомо, у своєму поданні до КС Ющенко просить визнати неконституційними положення закону про вибори щодо виключення зі списків виборців дільничною виборчою комісією осіб, які за три дні до дня виборів перетнули державний кордон України і на момент подання відомостей не повернулися на територію України

Раніше про можливість зриву виборів заявляв лідер Партії регіонів Віктор Янукович.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування