В Україну з’їдуться прокурори з усього світу

Четвер, 20 вересня 2007, 11:44

Україна прийматиме Щорічну конференцію Міжнародної асоціації прокурорів у 2009 році.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Як зазначається у повідомленні, "12-та Щорічна конференція Міжнародної асоціації прокурорів стала багатою на приємні події для української делегації".

"Цю добру традицію підтримали делегати конференції та керівництво Міжнародної асоціації прокурорів: чергова щорічна конференція МАП у 2009 році пройде у столиці нашої держави місті Києві", - повідомляє Генпрокуратура.

"Тож через рік ми матимемо приємність приймати на нашій землі делегатів з понад 120 країн світу, багато з яких не лише не були в Україні раніше, а досі лише трохи чули про неї", - сказано в повідомленні.

Українська асоціація прокурорів "висловлює щиру подяку нашим колегам за високу честь приймати Щорічну конференцію МАП та докладе необхідних зусиль для того, щоб щирість та гостинність нашої землі залишила у наших гостей незабутні враження та пробудила бажання ще не раз повернутися в Україну", зазначає прес-служба ГПУ.

* * *

Останні події

У 2008 році Україна прийматиме щорічну конференцію Міжнародної Асоціації Антикорупційних органів (ІААСА).

"Керівництво нашої держави приділяє особливу увагу підвищенню ефективності протидії корупції в Україні, тому Генеральна прокуратура... бере активну участь у роботі Асоціації. Ці зусилля Генеральної прокуратури повністю розділяє та підтримує і Українська асоціація прокурорів", - йдеться у повідомленні ГПУ.

На переконання Генпрокуратури, "проведення чергової щорічної Конференції ІААСА в Україні... сприятиме утвердженню іміджу нашої держави як такої, що здійснює послідовні кроки на шляху до подолання корупційних проявів в усіх сферах життя суспільства".

"Саме тому Генеральна прокуратура виступила з відповідною ініціативою та звернулася з цього приводу до глави держави", - повідомляє ГПУ.

"Глава секретаріату президента Віктор Балога за дорученням президента Віктора Ющенка повідомив Генеральну прокуратуру про те, що її ініціатива про проведення зазначеної конференції главою держави підтримана. Із задоволенням констатуємо, що і Генеральний секретар ІААСА з трьох країн-кандидатів визначив місцем проведення щорічної конференції у 2008 році саме Україну", - сказано в повідомленні.

Основним завданням Міжнародної асоціації антикорупційних органів, співзасновником якої є ГПУ, є сприяння імплементації Конвенції ООН проти корупції, яка вступила в дію у грудні 2005 року, з метою створення ефективної і дієвої мережі антикорупційних органів з усього світу.

Україна ратифікувала зазначену Конвенцію 18 жовтня 2006 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News