Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії перший раз почули про екстрадицію отруйників Ющенка

Четвер, 20 вересня 2007, 11:57

Генпрокуратура Росії не одержувала від Генпрокуратури України запиту щодо екстрадиції когось у зв'язку з розслідуванням кримінальної справи про отруєння президента Віктора Ющенка.

Про це в четвер заявив заступник генпрокурора Росії Олександр Звягінцев.

"Українська сторона у цій справі до нас не зверталася ні з якими запитами, що стосуються екстрадиції або депортації якихось осіб", - заявив він.

"Це питання я обговорював 12 вересня в Києві зі своїми українськими колегами, і вони підтвердили, що таке питання (екстрадиції ) перед російськими правоохоронними органами не ставиться", - сказав Звягінцев, відзначивши, що про це ж було повідомлення на офіційному сайті української Генпрокуратури.

Звягінцев вважає, що політики не повинні втручатися в розслідування кримінальних справ, особливо в період передвиборної кампанії в Україні.

"Не варто тому, хто не має відношення до розслідування кримінальної справи, напередодні виборів в Україні, дезінформувати виборців, представляючи в невигідному світлі російську сторону", - підкреслив Звягінцев.

Як повідомлялося раніше в прес-службі ГПУ, 13 вересня українська Генпрокуратура одержала відповідь від своїх російських колег із запевнянням у готовності співпрацювати в розслідуванні даної справи і надати зразки діоксину.

Російська сторона запропонувала, щоб представники української Генпрокуратури прибули до Росії, де буде проведена відповідна експертиза.

Разом із тим у Генпрокуратурі підкреслили, що згідно із українським законодавством, експертиза подібного роду має проводитися в Україні, оскільки український слідчий може дати доручення тільки експерту України, і тільки в такому випадку результати експертизи можуть бути доказом у справі.

Якби експертиза проводилася в Росії, тоді варто було б передати кримінальну справу російській Генпрокуратурі, зазначалось в повідомленні.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування