Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Добкін буде судитися з СБУ за держтаємницю

Четвер, 20 вересня 2007, 13:43

Мер Харкова Михайло Добкін звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з вимогою визнати незаконним призупинення Службою безпеки України дії допуску до державної таємниці.

Про це повідомляє прес-служба СБУ у четвер.

У зв’язку з цим СБУ заявляє, що невідкладно візьме участь у судовому розгляді вказаного адміністративного позову та надасть матеріали, які підтверджують обґрунтованість, правомірність та необхідність ухваленого Службою безпеки рішення.

СБУ також стверджує, що таке рішення було ухвалено із суворим дотриманням вимог статті 20 закону "Про державну таємницю" та на підставі результатів виявлених серйозних порушень у цій сфері під час комплексної перевірки.

"Позбавлення Харківського міського голови дозволу на провадження діяльності, пов'язаної з державною таємницею, жодним чином не вплине на ефективність функціонування органу місцевого самоврядування в забезпеченні життєдіяльності, організації охорони громадської безпеки, інших функцій, оскільки відповідно до законодавства про місцеве самоврядування його обов’язки в повному обсязі має право здійснювати один із його заступників, котрий уповноважений на провадження діяльності, пов’язаної з державною таємницею", - сказано у повідомленні.

Як відомо, Служба безпеки позбавила Добкіна допуску до державної таємниці.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування