Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політологи вважають, що Партії регіонів пізно виходити із гри

Четвер, 20 вересня 2007, 15:22

Політологи розцінюють заяву Партії регіонів про можливий вихід з виборчого процесу як демарш діям президента Віктора Ющенка.

Таку думку висловили політологи Андрій Єрмолаєв і Володимир Фесенко на прес-конференції в четвер, повідомляє УНІАН.

"Це зустрічний демарш щодо тих дій, які зараз робить президент через РНБО, намагаючись узяти під контроль виборчий процес. Партія регіонів навряд чи вийде з виборчого процесу", - сказав Єрмолаєв.

Політолог вважає, що стратегічним завданням Партії регіонів є формування більшості в парламенті.

"Це останні вибори, на яких Партія регіонів пішла на компроміс з Ющенком. У разі, якщо Партія регіонів отримує більшість – ніхто ніяких поступок Ющенку робити не буде", - зазначив Єрмолаєв.

"Я думаю, що заява коаліції про порушення президента стане однією з головних претензій майбутньої коаліції у разі, якщо Партія регіонів її створить", - додав він.

На думку Єрмолаєва, політикою нової коаліції стане політика консервативної стабілізації консервативного реваншу, яка полягатиме в підготовці нової Конституції в парламенті та в ігноруванні ініціатив Ющенка по створенню Конституційної ради.

Надалі це буде посилення повноважень виконавчої влади під Кабмін і розширення парламентських повноважень, а також підготовка до наступних президентських виборів з розрахунком на перемогу.

"Це політичне попередження Ющенка. Якщо вибори будуть зірвані, або вони пройдуть нечесно і недемократично – це буде серйозний удар по міжнародній репутації країни і серйозний удар по репутації керівників країни, насамперед – президента і прем'єр-міністра", - вважає також Фесенко.

На його думку, зараз "регіоналів" насамперед хвилює можливе переформатування голосування і результати голосування по окремих округах і виборчих дільницях, де Партія регіонів розраховує на більшість.

"Якщо ця стратегія буде задіяна, то вони можуть вийти з виборчого процесу. Але, на мій погляд, Партія регіонів більше лякає, ніж збирається виходити. Вже пізно виходити з гри", - вважає політолог.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування