Балога попередив Януковича, що вибори неминучі, як прихід нового дня

Четвер, 20 вересня 2007, 18:32

Глава секретаріату президента Віктор Балога вважає неминучими вибори 30 вересня.

Про це йдеться в його заяві з приводу погроз Партії регіонів відмовитись від участі у виборах.

"Останні заяви представників Партії регіонів про можливий вихід із виборчої кампанії і, як наслідок, скасування позачергових виборів до Верховної Ради є ознакою слабкості цієї політичної сили, свідченням розгубленості та відчаю в її лавах", – вважає Балога.

На його думку, "регіонали" вдалися до таких відверто провокаційних відозв на фініші перегонів після того, як усвідомили "обвальне падіння своєї популярності серед людей, зокрема, і на традиційно лояльному сході країни".

Погрози припинити участь у перегонах мають подвійну мету: з одного боку, готується грунт для виправдання низького результату ПР, з іншого – робиться остання спроба здобути бодай піввідсотка додаткової прихильності виборців, цитує слова Балоги його прес-служба.

"Тиражується міф про підготовку якихось фальсифікацій, які занизять відсотки голосів, відданих ПР. Насправді про можливі підтасовки вони заголосили після того, як "помаранчеві" спільними зусиллями створили запобіжники для виборчих махінацій", - зазначив він.

Балога відзначив, що участь партії у виборах або вихід із виборчої кампанії є її добровільною справою.

"У жодному законі немає норми про те, що політична сила має обов’язково брати участь у виборах. Водночас для впливової Партії регіонів змагання за місця у парламенті – це питання про відповідальність перед виборцями, які у 2006 році віддали їй свої голоси", - додав глава секретаріату.

"Сподіваюся, що всі політичні сили зацікавлені в одержанні реальних результатів народного волевиявлення, які ніхто не поставить під сумнів. Поки ж безсумнівним є те, що вибори 30 вересня неминучі, як прихід нового дня", – сказав Балога.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...