Януковичі продовжують натякати на зрив виборів: тепер їм заважають списки

Четвер, 20 вересня 2007, 21:27

У Партії регіонів вважають загрозою вільного волевиявлення громадян під час парламентських виборів неточності у списках виборців.

Про це на прес-конференції у четвер заявив член Партії регіонів Юрій Мірошниченко, повідомляє прес-служба партії.

"Право голосувати є порушеним, якщо точність списку виборців не є гарантованою. Адже Конституція України гарантує вільне волевиявлення, вільне і рівне право обирати всім громадянам України. І якщо через неточність списків виборців це право буде порушене, відповідно, можуть з’явитися підстави як для скасування результатів виборів, так і для спотворення волевиявлення українських громадян”, - заявив він.

Він зазначив, що наслідками використання неточних списків виборців під час голосування можуть стати неможливість реалізувати громадянами свого конституційного права обирати, спотворення результатів волевиявлення, фальсифікація голосами неіснуючих виборців.

"Існують обґрунтовані побоювання, що за відсутніх в Україні громадян зможуть протизаконно проголосувати несумлінні суб’єкти виборчого процесу, злочинно використовуючи внутрішні паспорти таких громадян. Це спотворить реальне волевиявлення і вплине, як наслідок, на результати виборів”, - сказав Мірошниченко.

Крім того, за його словами, неналежна якість списків виборців може бути використана суб`єктами виборчого процесу, які не отримали достатньої кількості голосів на деяких виборчих дільницях, з метою оскарження або визнання результатів виборів на даних дільницях недійсними.

Як відомо, раніше лідери Партії регіонів неодноразово заявляли про те, що їхні опоненти готують масові фальсифікації результатів виборів та їхній зрив та обіцяли вийти з виборчого процесу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...