Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд заборонив "Свободі" й "Регіонам" заважати Ющенку

П'ятниця, 21 вересня 2007, 08:54

Тернопільський міськрайонний суд заборонив ВО "Свобода" та Партії регіонів проводити свої акції на Театральному майдані 23 вересня.

За словами судді Євгена Очеретяного, таке рішення суд прийняв у зв’язку з тим, що 22-23 вересня на Театральному майдані проходитиме фестиваль козацької пісні "Байда", на який 23 вересня приїде президент Віктор Ющенко, повідомляє УНІАН.

Суддя додав, що проведення на одному місці ще й акцій "Свободи" та Партій регіонів може призвести до порушення громадського порядку.

Тому суд і вирішив задовольнити позов міськвиконкому і заборонити цим політичним силам проводити будь-які масові чи громадські заходи 23 вересня на Театральному майдані.

Голова Тернопільського обласного осередку Партії регіонів Орест Муц після оголошення рішення суду заявив, що впродовж 5 днів його політична сила звертатиметься з позовом до міськради з вимогою компенсувати моральні збитки і матеріальні витрати, понесені під час організації заходу.

"Зараз наш бухгалтер підраховує затрати, впродовж 5 днів ми подамо позов. Гроші, які нам компенсує мерія, ми потім перерахуємо у сирітський будинок", - сказав він.

За словами Муца, про намір провести 23 вересня на Театральному майдані звіт-зустріч за участю представників Партії регіонів він попередив мерію та міліцію ще 22 серпня.

Про те, що 23 вересня на майдані звітуватимуть Раїса Богатирьова, Тарас Чорновіл, Інна Богословська, Василь Хара та Муц тернополяни дізналися в четвер вранці з плакатів, які з’явилися на вулицях міста.

Водночас, після рішення суду, за словами Муца, свою акцію вони проводити не будуть.

Натомість представники ВО "Свобода", які про намір проведення Народного віча на Театральному майдані повідомили мерію 3 вересня, від своєї акції не відмовляються.

"Юристи нам пояснили, що якщо подати апеляцію, то це автоматично зупинить дію рішення суду. Тож, завтра ми подаємо апеляційну заяву і продовжуємо підготовку і таки проведемо захід", - сказав голова Тернопільського обласного осередку "Свободи" Олег Сиротюк.

"Приїде перша п’ятірка, ми представимо свою програму. Багато людей з області знають і приїдуть на нашу акцію", - додав він.

Сиротюк не виключає, що якщо мерія якимось чином таки перешкодить проведенню запланованого ними віча, то ВО "Свобода" подаватиме позов до міськради і вимагатиме компенсувати матеріальні та моральні збитки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування