"Регіони" придумали, як "бойкотувати" вибори в обхід ЦВК

П'ятниця, 21 вересня 2007, 09:46

Якщо президентські сили підуть на фальсифікації і Партія регіонів проініціює вихід із виборчого процесу, нинішня коаліція закличе своїх прихильників не йти голосувати і, відтак, вибори не відбудуться.

Про це в ефірі Радіо "Свобода" заявив кандидат у депутати 6 скликання від Партії регіонів Василь Кисельов.

"Якщо ми побачимо, що йдуть фальсифікації і президент не перестане порушувати Конституцію, ми закличемо своїх прихильників і прихильників коаліції (не йти на вибори), щоб вибори не відбулися", - заявив він.

Кисельов звинувачує у можливих фальсифікаціях президента Віктора Ющенка і його адміністрацію та прихильників і стверджує про підкуп членів виборчих комісій, щоб зірвати вибори.

За його словами, саме "Наша Україна" готує фальсифікації, бо в цієї сили "вже ввійшло в систему голосувати за відсутніх".

Ідеться про приблизно 5 мільйонів українців, які виїхали за кордон працювати в Європу і залишили вдома свої внутрішні паспорти, пояснив своє звинувачення Кисельов.

Він назвав "дуже великим ризиком", який змушує Партію регіонів "вживати заходів", той факт, що президент оскаржив у Конституційному Суді виключення з виборчих списків осіб, які виїхали за кордон і не повернулися за три й менше днів до виборів.

Представник Партії регіонів також звинуватив Ющенка і його владу в підготовці фальсифікацій у південних, східних і центральних регіонах.

Він заявив, що списки виборців із "дуже великими похибками" склали робочі групи при держадміністраціях, які підкоряються президенту.

"Сьогодні ми маємо абсолютно незаперечні факти, коли члени виборчих комісій отримали команду 30 вересня не приходити (на дільниці). І навіть купляють (людей), у нас є такі випадки – люди приходять і кажуть: їм пропонують гроші за те, щоб вони не виходили 30 вересня на роботу в виборчі комісії", - заявив Кисельов.

Підтверджень своїм словам він не навів. За його словами, партія не оскаржує це, бо "треба, щоб людина мала мужність написати заяву, що їй пропонують хабара".

"Те, що такі факти є, – це однозначно. Ми це вже встановили", - наголосив, водночас, "регіонал", додавши: "Якщо ця навала можливих фальсифікацій буде продовжуватися, нам нічого не залишиться, як вийти з виборчого процесу".

"Щоб усі зрозуміли: не треба гратися з вогнем!" - підкреслив Кисельов.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування