Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович попередив Ющенка про погані наслідки його агітації

П'ятниця, 21 вересня 2007, 15:28

Лідер партії регіонів Віктор Янукович звинувачує президента Віктора Ющенка в порушенні домовленостей щодо дострокових парламентських виборів та моральних норм.

Про це йдеться в листі Януковича до президента, оприлюдненому на сайті Партії регіонів.

За словами лідера Партії регіонів, звернутись до президента його змушує "та критична ситуація, яка складається в державі в останні тижні виборчої кампанії".

Лідер ПР заявляє, що вважає своїм обов’язком звернути увагу української громадськості та світової спільноти на те, що президент став "на шлях порушення досягнутих домовленостей, українського законодавства, а також - моральних норм у політиці".

"Як глава держави, який тримає у свої руках важелі адміністративного впливу на політичні процеси, ви мали б утриматись від участі в пропагандистських передвиборних кампаніях будь-якої політичної сили. Попри це Ви приймаєте безпосередню участь в агітаційних заходах, і стали навіть постійним персонажем політичної реклами", - зазначає Янукович.

Фактично політичне керівництво виборчою кампанією Блоку "НУ-НС" здійснюється секретаріатом президента України. Керівництво секретаріату президента та деякі голови обласних адміністрацій, які призначаються президентом, виконують функції начальників виборчих штабів Блоку „Наша Україна – Народна самооборона", - додає він.

Відтак Янукович просить президента здійснити заходи, що гарантують недопущення порушень на виборах, які можуть призвести до зриву виборів.

Зокрема – припинити розсилання "вказівок" штабами НУ-НС та БЮТ їх представникам у виборчкомах не підписувати протоколи на тих дільницях, де беззаперечну перевагу отримуватиме ПР.

"В іншому випадку країні буде загрожувати черговий сплеск політичної кризи. Всі зусилля щодо досягнення національного примирення та подолання громадянського розколу будуть марними. Персональну відповідальність за можливе поглиблення кризи будете нести Ви, пане президенте", - попередив Янукович.

При цьому він наголосив, що Партія регіонів є активним учасником цих виборчих перегонів, і має намір перемогти 30 вересня.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування