Кабмін знову тягне ковдру із призначенням перших заступників на себе

П'ятниця, 21 вересня 2007, 19:04

Кандидатури на посаду перших заступників і заступників голів обласних, Київської і Севастопольської міськдержадміністрацій мають заздалегідь "опрацьовуватися" з головами відповідних місцевих адміністрацій та з секретаріатом Кабміну.

Відповідну постанову Кабінет міністрів ухвалив на своєму засіданні 19 вересня, повідомляє УНІАН із посиланням на офіційний сайт уряду.

"Подання щодо особи, котра відповідно до законодавства призначається на посаду президентом, Кабінетом міністрів, заздалегідь опрацьовується (у письмовому вигляді) державним органом із секретаріатом президента і секретаріатом Кабміну", - йдеться у документі.

"Щодо перших заступників і заступників голів обласних, Київської і Севастопольської міськдержадміністрацій - головою відповідної місцевої держадміністрації із секретаріатом Кабінету міністрів", - додається у постанові, якою вносяться зміни до порядку узгодження продовження терміну перебування на держслужбі.

Як відомо, у серпні президент Віктор Ющенко своїм указом призупинив дію постанови Кабінету міністрів про порядок розгляду питань, пов'язаних з призначенням на посади і звільненням з посад керівників центральних і місцевих органів виконавчої влади та ін.

Постанова призупинена через її невідповідність нормам Конституції в частині, що стосується питань призначення на посади і звільнення з посад перших заступників, заступників міністра оборони та міністра закордонних справ, перших заступників, заступників голів місцевих держадміністрацій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування