Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сенат США просить зберегти успіхи "помаранчевої революції"

Субота, 22 вересня 2007, 10:41

Сенат США на засіданні в п'ятницю одноголосно прийняв резолюцію, у якій висловлюється підтримка завоюванням "помаранчевої революції" в Україні й підкреслюються зобов'язання США продовжувати сприяння українському демократичному процесові.

"Сенат США закликає народ України зберігати демократичні успіхи "помаранчевої революції" 2004 року і висловлює надію, що лідери України проведуть вибори 30 вересня 2007 року у відповідності зі стандартами ОБСЄ, учасниками якої є як США, так і Україна", - йдеться у тексті документа.

При цьому сенатори закликали українських лідерів "перебороти колишні розбіжності і працювати спільно для зміцнення економічної й політичної стабільності в країні".

"Сенат бере на себе обіцянку про продовження сприяння з боку США просуванню і подальшому розвиткові вільної й представницької демократичної влади на Україні, заснованої на верховенстві закону і принципах прав людини", - йдеться в документі.

У резолюції підкреслюється також, що "народ України успішно створив зростаючу вільну пресу, все більш незалежну судову систему, а також поважає права людини і верховенство закону, що зміцнюють волю, стабільність і процвітання".

Співавторами прийнятої сенатом резолюції є голова сенатського комітету з закордонних справ сенатор-демократ і кандидат у президенти США Джозеф Байден, а також заступник голови цього комітету сенатор-республіканець Річард Лугар.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування