Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РНБО обурилася, що Янукович мало напланував

Субота, 22 вересня 2007, 11:05

Апарат Ради нацбезпеки і оборони вважає недостатньою макроекономічну обґрунтованість проекту держбюджету на 2008 рік.

Як повідомляє прес-служба РНБО, проект держбюджету, представлений урядом 20 вересня, не відповідає рішенню РНБО від 4 вересня "Про основні напрями фінансового забезпечення заходів щодо підвищення життєвого рівня населення у 2008 році" введеного в дію указом президента від 12 вересня.

Прес-служба зазначає, що рішенням Ради Кабінету міністрів доручено забезпечити макроекономічну стабільність та реальність держбюджету, шляхом визначення доходів на основі реальних прогнозних макропоказників економічного та соціального розвитку держави.

Саме ця вимога на думку апарату РНБОУ проігнорована при підготовці проекту бюджету на 2008 рік. Наслідком чого є недооцінка потенціалу розвитку економіки і, відповідно, заниження доходів бюджету.

За словами заступника секретаря РНБОУ Андрія Пишного, недооцінений обсяг потенційних доходів держбюджету складає щонайменше від 15 до 20 млрд. грн.

Пишний підкреслив, що реалістичний підхід до прогнозування надасть відповідь на питання щодо джерел фінансування реалізації у 2008 році соціальних ініціатив, що зафіксовані в рішенні РНБО "Про основні напрями фінансового забезпечення заходів щодо підвищення життєвого рівня населення у 2008 році".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування