Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче подискутувати з ЦВК

Субота, 22 вересня 2007, 13:02

Президент Віктор Ющенко закликає ЦВК не політизувати свою діяльність і наголошує, що як глава держави він є учасником політичного процесу.

Про це він заявив у суботу в Хмельницькому, коментуючи в інтерв’ю журналістам рішення ЦВК щодо зобов’язання його утриматися від передвиборчої агітації, повідомляє прес-служба президента.

"Я як президент знаходжуся не за політичним процесом. На мої плечі покладена відповідальність за законність та свободи (громадян)", – підкреслив Ющенко. Він наголосив, що користується кожною нагодою, аби говорити із громадянами, суспільством про утвердження, розвиток демократії та неприпустимість повернення до минулого.

"Тому я рекомендував би державним установам, у тому числі таким, як Центральна виборча комісія, не політизувати свою роботу. Це не їх компетенція – давати такі рекомендації чи подібні оцінки", – підкреслив президент.

Глава держави також порадив членам ЦВК уважно ознайомитися із усіма імперативними нормами, які стосовно президента закладені в Конституції. "Якщо ви знаходите імперативну норму, де президент України є поза політичним процесом, я хотів би з цим подискутувати", – сказав Ющенко.

Як повідомлялося, у ніч з 21 на 22 вересня ЦВК визнала незаконною участь президента в передвиборній агітації за блок "Наша Україна - Народна самооборона" і зобов'язала його утриматися від цього під час виборчого процесу. Дане рішення ЦВК прийняла, розглянувши скаргу Соцпартії.

15 вересня у Львові Ющенко закликав виборців підтримати на виборах "свою команду" - блок "Наша Україна - Народна самооборона".

16 вересня прем'єр-міністр Віктор Янукович заявив, що, відповідно до Конституції, президент не має права брати участь в агітації за ту чи іншу партію.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування