Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко сказав Януковичу не вчити його моралі

Субота, 22 вересня 2007, 13:09

Президент Віктор Ющенко здивований звинуваченням, викладеним прем’єром Віктором Януковичем у його відкритому листі, та закликає його повернутися у своїх діях до законності.

В інтерв’ю журналістам у суботу в Хмельницькому він відзначив, що йому дивно чути звинувачення у неконституційних діях і нестачі моралі від людини, яка у 2004 році отримала сотні тисяч або навіть мільйонів голосів унаслідок фальсифікації на виборах.

Ющенко відзначив, що це також людина, яка, підписуючи Універсал національної єдності, "дала слово, що більше не буде підніматися питання ні НАТО, ні російської мови, ні нашої складної історії, ні ще близько десятка тем, які є резонансні для нашого суспільства". "Але, на жаль, ця людина відмовилася від цього, все що він підписував", - зазначив президент.

"Хай до моралі, до законності у своїх діях повернеться сам прем’єр", – цитує Ющенка прес-служба президента.

Глава держави також висловив переконання, що дискредитація Верховної Ради V скликання фактично була "роботою трьох людей" – Віктора Януковича, Олександра Мороза та Петра Симоненка. "Вони відправили український парламент у відставку", – зазначив він.

Коментуючи лист Януковича, президент висловив припущення, що порушення теми майбутньої фальсифікації за кілька днів до виборів 30 вересня може робитися із двома цілями.

По-перше, йдеться про дезінформацію громадян із тим, щоб "вони знову безсилими були", як на виборах 2004 року. По-друге, на думку Ющенка, "люди, які говорять про майбутню фальсифікацію, очевидно, вже її добре запланували". "На злодії завжди шапка горить", – зазначив президент.

Як повідомлялося, президія політради Партії регіонів у відкритому листі до Ющенка звинуватила його в порушенні домовленостей щодо дострокових парламентських виборів і моральних норм. Лист був оприлюднений на сайті Партії регіонів у п'ятницю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування