Соціалісти почали юридичну полеміку з офісом Ющенка

Субота, 22 вересня 2007, 14:34

Соцпартія наголошує, що закон забороняє президенту брати участь в агітації за політичні партії.

Про це повідомляє в суботу юридичний департамент СПУ, коментуючи заяву заступника глави секретаріату президента Марини Ставнійчук про те, що участь у передвиборчій агітації заборонена лише органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам.

"У своїх поясненнях та запереченнях секретаріат президента посилався на те, що президент В.А.Ющенко нібито не є органом державної влади", - зазначає СПУ.

В повідомленні наголошується, що пунктом 2 частиною 5 статті 3 закону про вибори забороняється втручання органів державної влади та місцевого самоврядування у виборчий процес.

"Відповідно до ст.4 закону "Про політичні партії в Україні" органам державної влади, їх посадовим особам заборонено виокремлювати у своєму ставленні певні політичні партії чи надавати їм привілеї, а також сприяти політичним партіям у провадженні їх діяльності", - підкреслює СПУ.

Як повідомлялося, у ніч з 21 на 22 вересня ЦВК за скаргою Соцпартії визнала незаконною участь президента в передвиборній агітації за блок "Наша Україна - Народна самооборона" і зобов'язала його утриматися від цього під час виборчого процесу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News