Тимошенко просить Ющенка визначитися з Януковичем

Неділя, 23 вересня 2007, 15:53

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко радить президенту Віктору Ющенку відкликати свій підпис під меморандумом та універсалом через порушення всіх домовленостей прем’єр-міністром Віктором Януковичем.

У неділю на прес-конференції в Тернополі Тимошенко нагадала, що 2 роки тому, 22 вересня, президент підписав меморандум з Януковичем та Юрієм Єхануровим. На її думку, ці 2 роки втрачені для розвитку української демократії.

"Президент після двох спроб - спочатку підписання меморандуму, а потім підписання універсалу – мав змогу побачити, як все це знецінено та принижено особисто Януковичем та його братією", - додала вона, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Я думаю, що саме в ці дні, тому що виповнилося два роки падіння та розчарування, президент, як лідер країни, має визначитися і оголосити про те, що він і його команда не буде намагатися створити широку коаліцію з Партією регіонів", - наголосила Тимошенко.

"Я це кажу, виходячи з вчорашньої фрази президента, опублікованій в газеті "Дзеркало тижня", - сказала лідер БЮТ, пояснивши, що для неї стало шоковим висловлювання президента про те, що наразі передчасно говорити про формат майбутньої коаліції.

Вона зазначила, що хотіла б, щоб Ющенко публічно пояснив свою позицію.

Також лідер БЮТ прокоментувала цитату президента у французькій газеті "Le Figaro", де він сказав, що не виключає створення коаліції між пропрезидентською фракцією і фракцією Партії регіонів.

"Я письмово, публічно звернусь до президента, бо мене насторожують ці цитати", - наголосила Тимошенко.

Крім того, вона підкреслила, що є дуже багато цитат найближчого оточення президента, які стосуються створення широкою коаліції "Нашої України" і Партії регіонів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування