Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Цушко вимагає від Ющенка пояснень. Він би давно "дав по руках"

Понеділок, 24 вересня 2007, 09:29

Міністр внутрішніх справ, кандидат у депутати 6 скликання від СПУ Василь Цушко вимагає від президента Віктора Ющенка пояснити причини підписання ним закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти".

На думку Цушка, внаслідок цього закону на сьогодні була створена незадовільна ситуація у сфері державних закупівель, повідомляє прес-служба СПУ.

"Я вимагаю від президента відкрито і прозоро пояснити причини підписання ним закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти", внаслідок чого сьогодні була створена незадовільна ситуація в сфері державних закупівель", - заявив "соціаліст".

За словами Цушка, "президент має або дуже коротку пам’ять, або умисно перекручує факти, намагаючись скинути з себе відповідальність".

"Я вимушений нагадати, що 27 представників президентської фракції "Наша Україна" підтримали цей законопроект. Ще 96 голосів були надані Блоком Юлії Тимошенко. Причому "за" проголосувала особисто Юлія Володимирівна. Після цього Віктор Ющенко власноруч, як президент, поставив свій підпис під законопроектом, таким чином надавши йому офіційного статусу", - зазначив Цушко.

Керівник МВС наголошує: "Не варто перекладати відповідальність за ситуацію з державними закупівлями, як то кажуть, з хворої голови на здорову. Віктор Ющенко прекрасно розуміє, хто насправді стоїть за махінаціями і фактичним розкраданням коштів у сфері держзакупівель".

"Ці люди входять до оточення президента. Саме вони блокували підписання Віктором Ющенком поправок, що були прийняті Верховною Радою 19 червня цього року. Якби президент підписав цей законопроект, ми б давно "дали по руках" тим, хто заробляє мільярди гривень на держзакупівлях", - заявив Цушко.

"Але Ющенко продовжує красиво говорити про "руки, які нічого не крали" і боротьбу з корупцією, одночасно не помічаючи, що коїться навколо нього", - упевнений Цушко.

Прес-служба Соцпартії нагадує, що починаючи з 31 серпня 2006 року Ющенко майже у кожному публічному виступі звинувачує Цушка у тому, що "нібито саме він є автором закону про державні закупівлі", а Цушко називає це "політичною короткозорістю".

Цушко стверджує, що був "керівником робочої групи, а не автором згаданого закону" і "це – дві великі різниці для тих, хто хоч трохи розбирається в тому, про що говорить".

Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти" був прийнятий Верховною Радою 1 грудня 2006 року. "За" проголосували: від Партії регіонів - 184 депутата, БЮТ - 96, "Нашої України" - 27, СПУ - 30, КПУ - 21, позафракційні депутати - 4.

Закон підписаний президентом України.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування