Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партію регіонів піймали на агітації за референдум за рахунок школярів

Понеділок, 24 вересня 2007, 11:20

Керівники і співробітники деяких харківських шкіл використовують паспортні дані вчителів і батьків учнів для збору підписів на підтримку референдуму, ініційованого Партією регіонів.

Про це пише Комерсант-Україна з посиланням на секретаря директора однієї харківської загальноосвітньої школи.

За її словами, директор школи і завучі самостійно заповнюють підписні аркуші на підтримку референдуму, використовуючи дані з особистих справ учителів.

Викладачі цієї школи також не виключають, що таке цілком можливо.

"Прецеденти були. Минулого року я особисто бачила список тих, хто нібито виступав проти референдуму за відставку мера. Там були мої паспортні дані, а я їх не давала", – розповіла одна з учителів.

Водночас батьки учнів інших шкіл стверджують, що вчителі агітують їх брати участь у референдумі.

За словами батьків учнів харківської гімназії №14, класний керівник попросила їх принести на батьківські збори паспорт.

"Ми тільки на зборах довідалися, навіщо це потрібно. Вона сказала, що дуже просить поставити підпис на підтримку референдуму. А говорили, що школу використовувати не будуть", – розповів батько одного третьокласника.

Водночас виконуюча обов'язки директора гімназії №14 Лідія Зерній заявила, що батьків просили принести в гімназію свої паспорти, "щоб заповнити анкети для одержання атестата".

"Це стосується учнів дев'ятих і одинадцятих класів, у яких немає паспорта", – сказала вона, пояснивши, що паспортні дані батьків необхідні для того, щоб "не спотворити прізвище дитини" в атестаті.

У свою чергу в самій Партії регіонів, а також у міському управлінні освіти інформацію про використання паспортних даних вчителів і батьків учнів для збору підписів на підтримку референдуму категорично заперечують.

Як відомо, збір підписів за проведення всеукраїнського референдуму, ініційованого Партією регіонів, почався 7 вересня.

На референдум передбачається винести три питання: про статус російської мови, про виборність голів районних і обласних держадміністрацій і про позаблоковий статус України.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування