Цушко вважає, що Луценко переміг завдяки родичам

Понеділок, 24 вересня 2007, 11:37

Міністр внутрішніх справ Василь Цушко вважає рішення Печерського суду за позовом члена НУНС Юрія Луценка свідченням корумпованості і політичної заангажованості.

Про це заявив Цушко, коментуючи рішення суду, яким той задовольнив позов Луценка до МВС, КРУ та 5 каналу про спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди.

"Тепер я розумію, чому Луценко так ховається від мене і боїться проведення дебатів, попри те, що рівно місяць тому у програмі "Свобода слова" він дав згоду на таку дискусію. Навіть судовий позов до МВС та ГоловКРУ він "виграв" завдяки показовому прикладу корупції в судових органах", - заявив Цушко.

"Суддя, що виносив рішення по справі – Максим Оніщук – є племінником керівника юридичного департаменту виборчого блоку НУНС Миколи Оніщука", - наголосив він.

На думку Цушка, розгляд цієї справи у суді є найкращою агітацією цієї передвиборчої кампанії.

"Нарешті блок НУНС власними публічними діями підтвердив, що корупція є не об’єктом боротьби, а невід’ємною складовою діяльності цієї політичної сили", - сказав він.

"Блок НУНС сьогодні активно пропагує боротьбу з корупцією, але насправді разом з секретаріатом президента ця політична сила створила в Україні потужну корупційну систему, яка не поступається сицилійській мафії зразка 70-80-х років", - зазначив він.

"Луценко не каже, що він не причетний до зникнення 1,62 мільярдів гривень, він намагається одразу через рішення суду, винесене родичем свого однопартійця, примусити ГоловКРУ спростувати доведені ним факти зловживань в МВС за 2005-2006 роки", - вважає Цушко.

"Втім, навіть за рішенням суду ці 1,62 мільярди самі до бюджету не повернуться, а Луценко не зможе чітко пояснити, куди поділися гроші, та чому в системі МВС з’явилося стільки фірм, що буквально "доять" Україну та її громадян", - сказав міністр.

Як відомо, в суді Луценко вимагав спростування інформації, яка була поширена на спільній прес-конференції МВС та ГоловКРУ щодо комплексної ревізії фінансово-господарської діяльності МВС у 2005-2006 роках.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування