Поляки нарахували в Україні 24 доларових мільярдери

Понеділок, 24 вересня 2007, 12:29

Кількість мільярдерів в Україні за версією польського журналу Wprost за рік збільшилася на 9 осіб і складає 24 найбагатших українців, чиї статки видання наводить у доларовому еквіваленті.

Про це пише в понеділок газета "Сегодня" з посиланням на польське видання. Інтернет-версія рейтингу повинна бути опублікована на наступному тижні. На даний час на сайті Wprost цього рейтингу немає.

Українці серед найбагатших людей Центральної і Східної Європи посідають друге місце. Більше за все росіян (43). Третє місце посідають поляки (15).

Перше місце серед українців посідає Рінат Ахметов ($18,7 млрд., 4-е місце в загальному рейтингу), друге - Ігор Коломойський ($8,9млрд., у рейтингу - 14-й), третє - Віктор Пінчук ($7,5 млрд., 17-е місце), четверте - Сергій Тарута ($5,2 млрд., 21-е), п'яте - Дмитро Фірташ ($3,4 млрд., 27-е).

У порівнянні з минулим роком росіян у рейтингу стало менше на 5 бізнесменів.

Змінився лідер рейтингу: якщо торік його очолював власник футбольного клубу "Челсі" Роман Абрамович ($19,5 млрд.), то в 2007 він поступився місцем росіянину Олегу Дерипасці (у його власності "Російський алюміній").

Як повідомив в інтерв'ю газеті "Сегодня" заступник головного редактора газети "Ділова столиця" Орест Сохар, який з українського боку брав участь у складанні рейтингу, "через те, що кількість наших мультимільйонерів різко зросла, укладачі рейтингу змушені були навіть підвищити фінансовий бар'єр потрапляння до друкованої частини рейтингу".

Серед причин зростання кількості багатих людей Сохар назвав збільшення вартості українських акцій в останні роки.

Так, у 2005 році відбулися великі продажі держвласності - заводу "Криворіжсталь" і банку "Аваль", що вплинуло на оцінку вартості й інших компаній з цих сфер.

Крім того, мільярдери легалізують свої статки, що дає інформацію для офіційних джерел.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування