У Януковича не бачать підстав для збільшення апетитів Черновецького

Понеділок, 24 вересня 2007, 12:36

Міністерство житлово-комунального господарства прогнозує збереження тарифів на комунальні послуги для населення і підприємств в 2008 році на рівні 2007 року.

Про це журналістам заявив міністр із питань житлово-комунального господарства Олександр Попов, повідомляють Українські новини.

"Ніяких об'єктивних причин для підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги на сьогодні в Україні не існує", - сказав він.

За його словами, у наступному році з метою зниження вартості комунальних послуг міністерство розробляє низку законодавчих документів, спрямованих на впровадження енергозберігаючих технологій.

За словами Попова, впровадження таких технологій дозволить заощаджувати енергоресурси, втрата яких на сьогодні становить у середньому 35%.

Міністр підкреслив, що головне завдання - модернізація галузі, заміна існуючого обладнання.

Попов також сказав, що підвищення тарифів не відбудеться, оскільки не планується підвищення цін на газ.

"Ціни на газ у наступному році зростати не будуть...тому що підземне сховище наповнене газом у повному обсязі і це дозволить не підвищувати тарифів", - сказав він.

У цілому на реформування галузі, заміну тепломереж і впровадження енергозберігаючих технологій, за оцінками Попова, необхідно 4-5 років.

Міністерство ЖКГ вказує на готовність до опалювального сезону 89,3% житлового фонду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування