Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький просить суд накласти на Майдан мораторій

Понеділок, 24 вересня 2007, 13:58

Київська міськдержадміністрація звернулася до Шевченківського райсуду Києва щодо проведення різними політичними силами масових акцій на Майдані Незалежності.

Про це заявив начальник Головного управління внутрішньої політики Київської міськадміністрації Віктор Гончарук, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Київська міськадміністрація просить суд обмежити проведення масових акцій на Майдані Незалежності в зв'язку з тим, що заявки на їхнє проведення до і після виборів подали кілька політичних сил.

Гончарук відзначив, що мерія 20 вересня провела "круглий стіл" із представниками цих політичних сил, на якому запропонувала, щоб Майдан Незалежності надавався кожній з цих сил у визначені дні.

"Але ніхто з тих, хто був присутній на круглому столі, не зміг дати гарантії, що у випадку зміни політичної ситуації хтось, хто буде претендувати на один із днів, не залишиться там на невизначений час", - сказав представник КМДА.

"Щоб усунути нас від обвинувачень у сприянні тій чи іншій політичній силі в нас була робоча версія - залишити Майдан нейтральним", - додав він.

За словами Гончарука, після того, як суд винесе рішення, мерія має намір знову провести "круглий стіл" із представниками партій і блоків для вирішення питання про те, де їм проводити свої акції.

Відповідно до поданих в КМДА заявок станом на понеділок, "Союз молоді регіонів України" має намір проводити на Майдані Незалежності і Михайлівській площі з 26 вересня безстроковий мітинг на підтримку прозорих виборів - заявлена участь 150 тис. осіб.

З 28 вересня - на Майдані Незалежності заявлено проведення концерту-мітингу на підтримку передвиборної програми Партії регіонів з монтажем сцени з 24 вересня - заявлено 50 тис. учасників.

Київська міськорганізація Партії регіонів подала заявку на проведення з 22.30 години 30 вересня безстрокового мітингу на Майдані Незалежності на 15 тис. осіб.

Київська міськорганізація "Батьківщини" і Українська соціал-демократична партія подали заявку на 28 вересня (з 14.00 до 20.00 години) на проведення на Майдані і Михайлівській площі мітингу на підтримку передвиборної програми БЮТ.

Партія "Народний союз "Наша Україна" планує проводити мирні збори на Майдані Незалежності з 21 вересня по 15 жовтня - заявка на 70 тис. осіб.

Блок Людмили Супрун "Український регіональний актив" проведе 22 вересня агітаційні заходи і концерт програми "Шанс" на Майдані Незалежності (16.00-22.00) з установкою сцени.

Соцпартія організує 23-28 вересня святкові заходи "Зустріч осені" на Майдані Незалежності з установкою сцени.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування