Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТівці нарахували й у Криму 40 тисяч виборців-"клонів" і "маклаудів"

Понеділок, 24 вересня 2007, 14:21

Кримська республіканська організація Блоку Юлії Тимошенко заявляє про те, що в автономії готуються фальсифікації результату майбутніх парламентських виборів.

Про це на прес-конференції в Сімферополі заявив голова Кримської організації БЮТ, депутат Верховної Ради 5 скликання Андрій Сенченко, повідомляє "Обком".

За його словами, у ході перевірки кримських списків виборців "бютівці" виявили включення до їхнього складу майже 19 тисяч виборців-двійників, понад 20 тисяч осіб віком старших 85 років і велику кількість уже померлих людей, а також 108 неповнолітніх. У сукупності – майже 40 тисяч осіб.

Сенченко зазначив, що в одному тільки Київському районі Сімферополя виявилося близько 2 тисяч довгожителів, у тому числі людей, що народилися в 1900 році. При цьому він додав, що кримські "бютівці" "напевно виявили не всіх двійників, трійників і клонів".

Крім того, за інформацією "БЮТівця", у Криму масово скуповуються копії паспортів та ідентифікаційних кодів, що також є однією з технологій фальсифікації.

"Це фокус, який дозволяє тотально фальсифікувати вибори, це спланована акція", - сказав він.

"Зовсім очевидно, що в Криму ця фальсифікація робиться тими людьми, що сьогодні знаходяться при владі в Криму й у країні", - зазначив Сенченко, відповідаючи на запитання, кому може бути вигідна така фальсифікація.

При цьому лідер кримських "бютівців" назвав "істерикою" поведінку представників Партії регіонів у Криму, де "регіонали", за даними соцопитувань, набирають лише до 37% голосів.

"Якщо хтось думає, що в Криму на минулих виборах під 60% голосувало за Партію регіонів, то це не так. Екзит-поли і соцопитування показували зворотнє", - сказав він.

Сенченко направив виписки зі списків виборців на 918 аркушах, що підтверджують порушення і готовану фальсифікацію, прокурору АРК Віктору Шемчуку з проханням вжити заходів прокурорського реагування.

Як сказано в повідомленні, "з огляду на вкрай стислі терміни, встановлені законом для уточнення списків виборців", він просить ужити заходи з передачі виправлених списків виборців у відповідні виборчкоми до 29 вересня, а винних у фальсифікації - притягти до відповідальності.

За інформацією Сенченка, аналогічний пакет документів буде спрямований у Головне урпавління СБУ в АРК, в усі окружні виборчкоми. Крім того, Кримська організація БЮТ подасть позови в місцеві суди по кожній ділянці, де виявлені фальсифікації.

Як відомо, аналогічні порушення при підготовці списків виборців минулого тижня були виявлені в Луганській і Харківській областях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування