Тимошенко готова віднести свої 7 мільйонів "автографів" Ющенку

Понеділок, 24 вересня 2007, 15:29

Блок Юлії Тимошенко заявляє, що його активісти зібрали уже понад 7 мільйонів підписів громадян на підтримку проведення референдуму щодо нової редакції Конституції.

Про це лідер блоку Юлія Тимошенко заявила у понеділок на прес-конференції у Рівному, повідомляє прес-служба БЮТ.

"По всій Україні зібрано 7 мільйонів 153 тисячі підписів для проведення всенародного референдуму щодо нової редакції Конституції", - передає прес-служба слова Тимошенко.

"БЮТ готовий передати підписи президенту, а він, користуючись 72 статтею Конституції, має право видати указ про проведення всеукраїнського референдуму", - додається у повідомленні.

Як відомо, БЮТ пропонує винести на референдум 9 питань, зокрема – щодо форми правління, всенародного обрання суддів, скасування недоторканості для керівництва держави, суддів та народних депутатів, посилення боротьби з корупцією тощо.

У свою чергу, Партія регіонів ініціює проведення референдуму щодо статусу російської мови в Україні, позаблокового статусу нашої держави обрання голів рай- і обладміністрацій громадянами.

За словами лідера Партії регіонів, "регіони" мають намір цього тижня закінчити збір підписів для проведення цього референдуму й подати їх у Центральну виборчу комісію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування