Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Людей Тимошенко піймали на "підкупі" молодят кулінарними книгами

Понеділок, 24 вересня 2007, 18:55

У київських РАГСах представники місцевих організацій Блоку Юлії Тимошенко вручають молодятам велику ілюстровану енциклопедію з кулінарії "365 страв на кожен день".

Про це пише газета "Сегодня", журналісти якої "на власні очі переконалася в роздачі кулінарних подарунків".

Так, на виході з будівлі Солом’янського РАГСу столиці молода людина, яка назвалася представником БЮТ, дарувала всім молодятам такі енциклопедії і вітальні листівки, а також пакетики із символікою блоку зі словами: "БЮТ вітає вас з початком сімейного життя".

Водночас голова Київського штабу БЮТ Анатолій Семинога заявляє, що це абсолютно законна благодійна акція.

У свою чергу в Міністерстві юстиції стверджують, що під час виборчої кампанії політичні сили не мають права робити подарунки виборцям.

За даними Мін'юсту, згідно з 71 статтею закону про вибори депутатів, будь-яке вручення товарів вартістю дорожче 13 гривень представниками політичних сил під час виборчої кампанії можна розцінити як непрямий підкуп виборців.

"От тільки вирішувати, чи є це підкупом виборців, вправі або ЦВК, або правоохоронні органи, або суд. Причому до цих органів спочатку повинна надійти скарга від виборців або ж інших суб'єктів виборчого процесу", - пише газета.

Водночас Обком зазначає, що 1 вересня київські школярі одержали "розкішні папки" від Київської організації Партії регіонів, "щільно набиті всілякими навчальними товарами".

"Тільки за приблизними підрахунками одна така папка тягне приблизно на 80-100 гривень", - пише видання.

Раніше також "регіонали" заявляли, що представники БЮТ вручають школярам щоденники з зображенням Юлії Тимошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...