Україна й Росія відклали всі плани – до виборів

Вівторок, 25 вересня 2007, 08:46

Україна та Росія мають намір підписати план дій Україна-Росія на 2007-2008 роки після парламентських виборів в Україні.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС України про зустріч міністра закордонних справ Арсенія Яценюка із російським колегою Сергієм Лавровим, що відбулась у понеділок у Нью-Йорку в рамках 62-ї сесії ГА ООН.

Сторони також обговорили питання підготовки до проведення другого засідання українсько-російської міждержавної комісії, питання регіональної і світової безпеки та домовилися продовжувати двосторонні консультації з цих проблем.

У ході зустрічі Яценюк та Лавров також обговорили внутрішньополітичну ситуації в Україні та в Росії в контексті позачергових виборів до Верховної Ради України та формування нового уряду в РФ.

Сторони запевнили, що "традиційно дружні та стратегічно-партнерські стосунки між двома країнами розвиватимуться в позитивному руслі, незважаючи на внутрішньодержавні зміни".

Під час зустрічі Яценюк та Лавров також обговорили окремі питання двосторонніх відносин, зокрема міжрегіональне співробітництво та підготовку до проведення зустрічі міністрів закордонних справ двох країн та керівників регіонів у жовтні цього року.

Як відомо, план дій Україна-Росія на 2007-2008 планувалось відписати у серпні цього року, однак підписання було відкладено з огляду на політичну ситуацію в Україні та щоб не політизувати зустріч президентів перед виборами у Верховну Раду.

Друге засідання комісії Ющенко-Путін планується провести в Росії. Перше проходило в Києві в грудні 2006 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування