Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Богословська і Тимошенко дружно проігнорували суд

Вівторок, 25 вересня 2007, 09:49

Ні кандидат у депутати від Партії регіонів Інна Богословська, ні лідер БЮТ Юлія Тимошенко, ні інші позивачі не з'явилися в понеділок у суд за позовом БЮТ проти Богословської за обвинувачення на адресу Тимошенко.

Як повідомляє "Комерсант-Україна", окружний адміністративний суд Києва весь день розглядав позов БЮТ про захист честі й гідності Тимошенко. Засідання було призначено на 10.00, але "з технічних причин" почалося тільки об 11.15.

Незважаючи на те, що судовий процес був відкритим, перші 20 хвилин засідання пройшли в закритому режимі. Охоронець, що перепиняв шлях журналістам, увесь цей час "чекав згоди судді", зазначає видання.

Коли головуюча на суді Ярослава Добрянська запитала у сторін, чи довіряють вони складу судової колегії, у яку крім неї входили ще двоє суддів, представники Богословської заявили про недовіру головуючій і попросили її відводу.

"Суддя Добрянська є власником автомобіля Suzuki червоного кольору, на якому розміщена символіка блоку Юлії Тимошенко – це зафіксовано на фотоплівку і є свідченням політичних симпатій виборця Добрянської", - пояснив адвокат Богословської.

"Ми вважаємо, що суддя Добрянська не може бути безсторонньою в цій справі", - додав він. Судді пішли в дорадчу кімнату, де прийняли рішення про відхилення відводу.

Зачитавши офіційну відмову суддівської колегії, Добрянська заявила про самовідвід "у зв'язку з тим, що в мою адресу були зроблені провокаційні дії з метою створення видимості моїх політичних симпатій". Її місце зайняв суддя Качан, а до колегії приєднався суддя Цвіркун.

У ході засідання адвокат Богословської надав суду близько 600 сторінок документів, що, на його думку, допоможуть вирішити справу на користь відповідача.

Серед паперів кореспондент видання помітив протоколи Генеральної прокуратури і витримки з матеріалів у справі екс-міністра Павла Лазаренка, надані американським судом.

Позиція позивача переважно зводилася до того, що дані документи "не є доказами достовірності інформації", оприлюдненої Богословською на прес-конференції.

Вислухавши сторони, суд оголосив перерву до 18.00. Друга частина засідання почалася з долучення доказів до матеріалів справи. Потім пішли судові дебати. Пізніше судді пішли в дорадчу кімнату, пообіцявши, що рішення буде прийнято до опівночі.

Як відомо, 18 вересня на прес-конференції Богословська заявила, що прихід Тимошенко в політику "був викликаний загрозою арешту" через діяльність корпорації "Єдині енергетичні системи України", і мав негативні наслідки для України.

19 вересня Тимошенко подала позов в окружний адміністративний суд Києва, зажадавши визнати дії Богословської неправомірними, а згадані дані – свідомо недостовірними й наклепницькими, і зобов'язати відповідача принести публічні вибачення.

З такими ж позовами в суд звернулися кандидати в депутати від БЮТ Олександр Турчинов, Віктор Швець і Антон Яценко. 21 вересня суд ухвалив постанову про об'єднання чотирьох позовів в одне провадження.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування