Цушко боїться, що Ющенко збудує "сицилійську Хоружівку"

Вівторок, 25 вересня 2007, 10:39

Міністр внутрішніх справ, кандидат у депутати Верховної Ради 6 скликання від Соціалістичної партії Василь Цушко заявляє, що "українська мафія починається з секретаріату президента" Віктора Ющенка.

Про це він заявив, коментуючи затвердження президентом нового персонального складу Національної комісії з укріплення демократії та затвердження верховенства права, повідомляє прес-служба СПУ.

"Вранці керівник юридичного департаменту штабу блоку НУНС Микола Оніщук визнає, що рішення Печерського суду по задоволенню скарги однопартійця Юрія Луценка приймав його племінник, а вдень Ющенко видає указ..., яким затверджує Оніщука головою Національної комісії із зміцнення демократії та утвердження верховенства права", - зазначив Цушко.

"Що це за мафіозна система? Як глава держави може приймати такі рішення після визнання факту корупції з боку представників НУНС? Адже за законом, який, за словами президента, один для всіх, суддя Оніщук мав подати відвід у зв’язку з перебуванням у родинних стосунках із зацікавленою стороною", - цитує його прес-служба.

При цьому Цушко наголосив, що 20 статтю Цивільного процесуального кодексу "ніхто не відміняв".

"Суддя мав подати самовідвід через особисту зацікавленість у справі. Натомість президент "нагородив" Оніщука, очевидно, за прояв корупції у суді", - сказав Цушко.

За словами члена СПУ, "те, що відбувається сьогодні, є лише підготовкою до розбудови "сицилійської Хоружівки" на всій території України після виборів".

"Лише півроку тому Віктор Ющенко говорив про те, що Ісус Христос зі своїми 10 заповідями міг би програти в Печерському суді. Корупція не може і не здатна боротися сама з собою, особливо тоді, коли вона знаходиться під патронатом секретаріату президента", - заявив Цушко.

"Рекомендую президенту нарешті відмовитися від практики нагородження посадовців за корупційні діяння і припинити надавати послуги "політичного даху" зграї корупціонерів", - додав він.

Президент своїм указом від 24 вересня 2007 року затвердив новий персональний склад Національної комісії з укріплення демократії та затвердження верховенства права.

Згідно з указом, головою Нацкомісії призначений керівник юридичного департаменту блоку "Наша Україна – Народна Самооборона" Микола Оніщук.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування