Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко визвався у партнери міліції

Вівторок, 25 вересня 2007, 14:57

Президент Віктор Ющенко закликає правоохоронні структури виявити підвищену відповідальність у дотриманні прав і свобод українських громадян під час виборів до Верховної Ради 30 вересня.

Про це він сказав під час зустрічі з керівниками правоохоронних органів, повідомляє прес-служба глави держави.

"Забезпечення реалізації прав та свобод людини і найголовнішої, базової свободи – свободи вибору залежить від ефективної роботи правоохоронної системи", – наголосив Ющенко.

Насамперед ідеться про забезпечення особистої безпеки громадян та захист їхніх прав і свобод, забезпечення громадського порядку під час виборів, запобігання та припинення правопорушень у день голосування чи в дні встановлення результатів виборів.

Говорячи про завдання, покладені на МВС щодо виборчого процесу, Ющенко звернув увагу на необхідність завершення роботи із уточнення у встановленому законом порядку списків виборців.

Також завдання МВС – забезпечити порядок охорони приміщень, охорони виборчої документації як до початку голосування, так і під час її транспортування до окружних виборчих комісій.

Крім того президент вимагає від правоохоронців максимальної аполітичності під час виборів: "Хотів би наголосити, що органи правопорядку, органи внутрішніх справ не мають права втручатися у політичний процес".

У цьому контексті Ющенко підкреслив, що у період з 30 серпня по 7 вересня видав три укази, що зупинили дію трьох постанов Кабінету міністрів, якими давалися доручення, невластиві МВС.

Президент констатував, що, на жаль, МВС не повною мірою виконує покладені на нього обов'язки щодо виборчого процесу. Зокрема, Ющенко відзначив, що є низка проблем із формуванням списків виборців.

Він навів низку прикладів порушень при формуванні виборчих списків, зокрема, у Севастополі, Луганській та Харківській областях.

Так, у Харківській області при складанні списків виборців внесено так званих "двійників". Кількість осіб, яких внесено у списки виборців на різних виборчих дільницях, тільки по Харкову складає близько 40 тисяч, повідомляє прес-служба.

Також президент стурбований роботою паспортних столів та виданням паспортів громадян України замість недійсних паспортів: "Паспортні столи у ці дні повинні працювати у посиленому режимі, у тому числі і в день голосування".

"Ми, державні службовці, керівники правоохоронних органів маємо усвідомити високу місію по захисту законності, правопорядку, недопущенню фальсифікацій. Прошу розглядати мене як партнера у забезпеченні реалізації ваших законних обов'язків, перш за все, безумовно, у ці дні", – резюмував президент.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...