Ющенко не хоче коаліцію-"писану торбу" і нагадує про чиїсь амбіції

Вівторок, 25 вересня 2007, 20:53

Президент Віктор Ющенко обіцяє, що не підтримуватиме створення коаліції, що формуватиметься з метою "поділу портфелів".

Про це він сказав, відповідаючи на одне з запитань в рамках регіонального телемосту із Сум.

За словами президента, коаліція насамперед має визначитися з метою свого формування, "а не носитися з собою, як з писаною торбою".

"Якщо коаліція формується з метою передати комусь портфель – я проти такої коаліції з першого дня", - пояснив Ющенко.

При цьому він наголосив, що віддає перевагу створенню коаліції на основі демократичних сил.

"Півтора роки тому я був свідком, як три місяці ділили портфелі, при цьому настільки старанно і безпам'ятно, що кінець-кінцем трапилось так, що вже не було чого ділити", - відзначив президент.

Він висловив бажання, щоб демократичні сили навчилися не лише поважати одне одного, але й відчувати відповідальність перед народом.

Президент нагадав події, які сталися з моменту приходу до влади демократичних сил і наголосив, що теперішня невизначеність у їхні відносини внесла, зокрема, і амбіційність деяких політиків.

"Всіх людей, які на Майдані за моєю спиною співали гімн, я вважав своїми партнерами. Я думав, що всі ті люди повинні бути віддані ідеалам революції і мають бути при владі", - зазначив Ющенко.

Тому, за словами президента, він запропонував владну посаду кожному з партнерів: "Я думаю, що я не обійшов нікого. Я не думаю, що я когось зрадив, але не все вдалося і в тому була порція зради і присутність великих амбіцій".

Ющенко додав, що "сенс його життя, як виборця, полягає в тому, щоб його влада формувала правильні національні пріоритети".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування