Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гельсінська комісія США закликає зберегти в Україні стабільність

Середа, 26 вересня 2007, 08:52

Лідери Гельсінської комісії Сполучених Штатів Америки закликають до збереження політичної стабільності в Україні.

Про це сказано у заяві з приводу дострокових виборів в Україні 30 вересня, яку оприлюднили голова Комісії з питань безпеки та співпраці в Європі (Гельсінська комісія США) конгресмен Елсі Гастінґс та співголова – сенатор Бенджамін Кардін.

Американські законодавці висловили сподівання, що політичні лідери України після виборів знайдуть спосіб, щоб зміцнити політичну стабільність і демократичний розвиток в державі, повідомляє Радіо "Свобода".

За словами Гастінґса та Кардіна, консолідація демократії та верховенства права в Україні посилить її незалежність та суверенність і зміцнить прагнення України до повної інтеграції із Заходом.

Лідери Гельсінської комісії США висловили сподівання, що вибори 30 вересня будуть вільними і прозорими.

Як відомо, минулого тижня Сенат США у своїй резолюції висловив сподівання, що керівники України проведуть вибори 30 вересня відповідно до стандартів ОБСЄ.

Американські сенатори також закликали українських керівників і партії подолати минулі розбіжності й конструктивно співпрацювати для зміцнення економічної й політичної стабільності в країні, якої заслуговує український народ.

У резолюції ч. 320, яку Сенат Конгресу США ухвалив у п’ятницю без застережень, також висловлене зобов’язання подальшої допомоги з боку Сполучених Штатів дальшому поступу й розвитку вільної і представницької влади в Україні, яка б ґрунтувалася на верховенстві права і засадах прав людини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування