Азаров наїхав на НУНС і губернаторів за реанімобілі

Середа, 26 вересня 2007, 11:01

Віце-прем'єр з гуманітарних питань Дмитро Табачник звинувачує деяких губернаторів в тому, що вони гальмують отримання областями реанімобілів.

Про це Табачник сказав на початку засідання Кабміну.

За його словами, губернатори Волинської, Вінницької, Київської та Сумської областей забороняють обласним відділам охорони здоров'я приймати на баланс реанімобілі, які були закуплені урядом.

"Сьогодні Кабмін вже закупив 340 реанімобілів. Проте губернатори не дають облздороввідділам прийняти їх. Ці авто вже два тижні стоять на спеціальних базах", - сказав Табачник.

За його словами, автомобілі розподілені по областям згідно із кількістю сіл і населених пунктів.

"Замість цього НУНС демонструє рекламний ролик, в якому говориться про недостатнє забезпечення сільської медицини автомобілями швидкої допомоги. Це переходить всі межі блюзнірства і лицемірства", - зазначив він.

Табачник також звернувся до віце-прем'єра Азарова із проханням дозволити передати реанімобілі з областей, де їх відмовляються приймати, в ті регіони, де можуть це зробити.

"Я прошу вас, Миколо Яновичу, дозволити, що коли, скажімо, в Волинській області відмовляються прийняти їх, то давайте передамо в Тернопільську область, де їх можуть швидко забрати", - зазначив він.

Проте Азаров не погодився на таку пропозицію.

Губернатором Волинської області є Володимир Бондар, Вінницької – Олександр Домбровський, Київської – Віра Ульянченко, Сумської – Павло Качур.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування