Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ передала прокуратурі матеріали по хабару судді КС Станік

Середа, 26 вересня 2007, 13:02

Служба безпеки України передала органам прокуратури матеріали в справі судді Конституційного Суду Сюзанни Станік про одержання 12 млн. доларів хабара.

Про це на брифінгу заявила начальник прес-служби СБУ Марина Остапенко, повідомляють Українські новини.

"Ми одержали звернення від декількох народних депутатів, які вимагали перевірити дані, які вони відправили нам", - сказала Остапенко.

Під час перевірки цих даних співробітники СБУ виявили іншу інформацію, яка також була перевірена. "Всі ці матеріали були передані в органи прокуратури", - додала Остапенко.

Як відомо, секретаріат президента мав намір оскаржити в Київському апеляційному адміністративному суді поновлення Станік на посаді судді КС.

Шевченківський суд 18 липня зобов'язав президента Віктора Ющенка скасувати свій указ про звільнення Станік від 1 травня.

Відповідно до указу, Станік звільнена у зв'язку з порушенням присяги.

У квітні 2007 року СБУ передала Генпрокуратурі матеріали свого розслідування інформації про одержання родичем судді Станік майна на суму 12 млн. доларів.

Після такої заяви СБУ Генпрокуратура спростувала інформацію про одержання суддею Станік хабара й порушила кримінальні справи за фактом здійснення неправомірних дій щодо діяльності КС, а також за фактом вчинення тиску на суддю КС Станік.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування