Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ порушила справу через тисячі померлих у списках Маріуполя і "двійників" Харкова

Середа, 26 вересня 2007, 13:27

Служба безпеки України 26 вересня порушила кримінальну справу за фактом фальсифікації списків виборців у Маріуполі Донецької області службовими особами виконкому міської ради та робочої групи по складанню списків виборців.

Про це заявила на прес-конференції начальник прес-служби СБУ Марина Остапенко, повідомляє УНІАН.

За її словами, під час перевірки списків виборців територіального округу №49 серед жителів Орджонікідзівського і Жовтневого районів було виявлено, що у списки включено 10 тисяч 149 громадян з однаковими паспортними даними та померлих громадян.

Крім того Остапенко повідомила, що завершується перевірка в інших регіонах України, де, за попередніми даними, були окремі порушення виборчого законодавства.

* * *

У рамках розслідування кримінальної справи про навмисну фальсифікацію списків виборців у Харкові СБУ допитала понад 30 осіб, склала 6 протоколів огляду документів і речових доказів.

"На сьогодні допитано понад 30 осіб, складено 6 протоколів огляду документів і речовинних доказів, складено й спрямовано для виконання в різні інстанції 24 доручення і запити", - цитує Остапенко "Інтерфакс-Україна".

Начальник прес-служби СБУ також підкреслила, що матеріали з приводу порушення виборчих прав громадян і посадових злочинів спрямовані в прокуратуру Харківської області.

За її словами, Управління СБУ в Харківській області 21 вересня порушило кримінальну справу за фактом несанкціонованих дій з інформацією, що оброблялася у комп'ютерах посадовими особами виконавчого комітету Харківської міськради і робочої групи зі складання списків виборців.

Остапенко також зазначила, що раніше СБУ виявила факти грубих порушень чинного законодавства про вибори в Харківській області – зокрема, було встановлено, що працівники групи з обліку виборців у Харкові й області з використанням комп'ютерів спотворили списки виборців з метою навмисної фальсифікації реального волевиявлення громадян.

Зокрема, по Харкову було внесено 44 014 так званих двійники, а по області понад 52 тис., що складає більше 4% від загального числа виборців регіону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування