Міліція допитує "горе-підривника" Януковича

Середа, 26 вересня 2007, 14:44

У Харкові міліція допитує чоловіка, якого у вівторок о 18.45 було затримано з боєприпасами неподалік Харківського аеропорту, звідки ввечері мав вилітати лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

Як повідомила кореспонденту УНІАН керівник Центру громадських зв’язків Головного управління МВС України у Харківській області Лариса Волкова, у затриманого працівниками УБОЗу 37-річного харків’янина, раніше судимого, вилучено 8 набоїв 9-міліметрового калібру до пістолета Макарова.

Чоловік затриманий на проспекті Гагаріна, який веде до аеропорту, у ході операцій "Трал" і "Розшук" у порядку ст. 115 Кримінально-процесуального кодексу України.

Міліція з’ясовує місце і мету придбання набоїв. Якщо правоохоронці не знайдуть підстав для подальшого утримання чоловіка, то його через три доби буде відпущено, сказала Волкова.

Вона нагадала, що у вівторок у ході поїздки Януковича у Харківську область правоохоронці вживали додаткових посилених заходів безпеки у зв’язку з повідомленнями про можливі провокації.

Разом із тим, деякі інтернет-ЗМІ поширили інформацію, що затриманий чоловік на ім’я "Ігор Бударний" мав при собі вибухові пристрої.

За деякими даними, він тривалий час був особистим охоронцем Євгена Кушнарьова, і спецслужби пов’язують його з трьома подіями – з вибухом чи то його імітацією у березні 2006 р. поблизу харківського офісу Партії регіонів, коли там перебував Кушнарьов, з вибухом у січні 2007 р. біля готелю "Національ", коли з нього виходив секретар Харківської міськради Геннадій Кернес, а також з вибухом у червні 2007 р. неподалік будинку міської ради Харкова, коли з нього вночі виходив Кернес.

Про завершення розслідуваня цих інцидентів офіційно не повідомлялося.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування