Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС просить іноземних послів не оцінювати виборів

Середа, 26 вересня 2007, 15:01

Міністерство закордонних справ закликає дипломатичні представництва іноземних держав уникати оцінок ходу виборчої кампанії в Україні, обмежившись інформуванням.

Про це йдеться в коментарі прес-служби МЗС України "у зв’язку з оціночними висловлюваннями глав іноземних дипломатичних місій про хід виборчої кампанії в Україні".

"У зв’язку з непоодинокими оціночними висловлюваннями глав іноземних дипломатичних місій про хід виборчої кампанії в Україні МЗС України наголошує, що проведення парламентських виборів є винятково внутрішньою справою України", - сказано в коментарі.

"Водночас Україна широко відчинила двері для світової спільноти, зареєструвавши спостерігачами на виборах понад три тисячі представників іноземних держав і міжнародних організацій", - додає МЗС.

Зовнішньополітичне відомство запевняє, що позачергові вибори до Верховної Ради 2007 року "відбудуться вільно, демократично і з дотриманням міжнародних стандартів".

"Свідченням спроможності України провести демократичні вибори стали високо оцінені світовою спільнотою парламентські вибори 2006 року", - зазначається в коментарі.

"МЗС України було б вдячним, якби іноземні диппредставництва віддавали перевагу інформуванню про вибори в їхніх країнах й уникали оцінок ходу виборчої кампанії в Україні", - наголошує міністерство.

Як відомо, раніше посол Російської Федерації Віктор Чорномирдін висловлював думку, що розподіл сил в українському парламенті після дострокових виборів навряд чи суттєво зміниться і що вони не вплинуть на розвиток двосторонніх відносин держав.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування