Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Мозкові центри" скаржаться на неувагу до них з боку влади

Середа, 26 вересня 2007, 15:45

Після подій 2004 року так звана "нова влада" не виявила великої зацікавленості в співробітництві з "мозковими центрами" – незалежними недержавними аналітичними інститутами.

Про це йдеться в Аналітичній доповіді Центра Разумкова, що опублікована в журналі "Національна безпека й оборона", повідомляє Ліга.

Про слабкий інтерес влади до розвитку незалежних аналітичних структур свідчить той факт, що нормативно-правове поле їхньої діяльності дотепер не урегульовано, - йдеться у звіті.

За словами директора політичних програм Центру Разумкова Юрія Якименка, до формування в Україні публічної політики не готова ні влада, ні суспільство.

При цьому взаємини між суспільством, владою і незалежними аналітичними центрами складаються в несприятливій обстановці, що характеризується конфліктами між різними гілками влади і авторитарними тенденціями, що зростають.

Безліч внутрішніх проблем і слабка включеність України в європейські і світові політичні процеси негативно впливає на розвиток українських "мозкових центрів", - вважають аналітики центру.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування