Балога каже, що не буде "статистом" у "виставі" Цушка

Четвер, 27 вересня 2007, 09:22

Глава секретаріату президента, керівник Центрального виборчого штабу блоку "НУ-НС" Віктор Балога вважає, що заяви міністра внутрішніх справ, кандидата в депутати від СПУ Василя Цушка про його отруєння за 4 дні до виборів є спробою "реанімувати поховану "справу Цушка" як останній козир з розрахунку бодай на тисячну відсотка голосів".

Про це повідомляє прес-служба НУ-НС.

"Соціалісти хочуть убити двох зайців одночасно: підняти рейтинг і пояснити свій неминучий провал ще до дня голосування. Цушко добровільно двічі став пішаком у політичних іграх: вперше, коли командував спецпідрозділом міліції в Генпрокуратурі, а вдруге – затіявши каламуть із отруєнням", - вважає Балога.

"Категорично заявляю: секретаріат президента не буде статистом у цій виставі, від якої дуже погано пахне. У будь-якому випадку Цушко має відповісти за свої незаконні дії та підтвердити обґрунтованість галасливих заяв", - наголосив він.

Голова секретаріату президента упевнений, що "кваліфіковане слідство, яке спиратиметься на незалежні фахові експертизи, та справедливий суд дадуть чесні відповіді на всі питання".

Зі свого боку, він називає заяви Цушка про отруєння його людьми секретаріату президента "брехливими".

"Оприлюднені Цушком тези не витримують жодної критики і є набором із грубих домислів, сумнівних доказів, хворобливих припущень і туманних натяків. Абсурдність оголошених закидів стала очевидною вже на прес-конференції. Цушко свідомо, для створення гучнішого виляску, втягує у розроблену соціалістами легенду президентський секретаріат і СБУ", - сказав Балога.

За оцінкою Балоги, причиною появи історії про отруєння керівника МВС стала його ключова роль у спробі силового захоплення Генеральної прокуратури і страх відповідальності.

"Очевидно, на масштабніші художні форми його роль у подіях у Генпрокуратурі не тягнула. Як відомо, на парканах пишуть різне, у тому числі й таке, про що в порядному товаристві не говорять", - вважає Балога.

Керівник штабу НУ-НС зазначив, що після повернення в Україну Цушко "не був схожий на людину, яка щойно пережила виснажливе отруєння та інтенсивне лікування".

Крім того, на думку Балоги, слова Цушка про його отруєння слід розглядати разом із заявою лідера СПУ Олександра Мороза про те, що Соцпартія оскаржуватиме результати виборів незалежно від того, якими вони будуть.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...