Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Цушка нарили десятки фактів підкупу виборців

Четвер, 27 вересня 2007, 12:37

Міліція зафіксувала десятки фактів підкупу виборців, заявляє в.о. міністра внутрішніх справ Михайло Корнієнко.

"Зафіксовані факти підкупу виборців...Таких фактів десятки", - сказав він журналістам у четвер у Києві.

Корнієнко підкреслив, що сума, що пропонується виборцям за голосування за певну силу коливається від 100 до 200 гривень, а також пропонуються продукти харчування.

В.о. міністра також повідомив, що міліція виявила більш 200 фактів, що тим чи іншим чином пов'язані з порушенням виборчого процесу. Порушено 13 кримінальних справ, пов'язаних з порушенням виборчого законодавства.

За словами Корнієнка, серйозних порушень законодавства міліція поки не зафіксувала - як правило, порушення стосуються пошкодження майна політсил, бігбордів. "Десь половина з цих порушень - це провокації і політичні технології", - підкреслив він.

Корнієнко також відзначив, що оперативні штаби міліції, створені на час проведення виборів, будуть працювати цілодобово. За його словами, у міліції працюють прямі лінії зв'язку, "гарячі лінії" різних підрозділів, зокрема паспортних столів. "Ми працюємо в режимі он-лайн", - відзначив він.

У свою чергу міністр внутрішніх справ, що знаходиться в передвиборчій відпустці, Василь Цушко в інтерв'ю журналістам висловив упевненість, що міліція зможе запобігти і протистояти порушенням під час виборів. "Будуть іти в наручниках, аж будуть свистіти", - підкреслив він.

Цушко також попередив членів виборчкомів і окружних комісій про відповідальність за фальсифікації. "Досвід показує, що сидіти будуть виконавці", - сказав він.

За словами Цушка, на селекторній нараді в МВС співробітникам міліції "була дана жорстка команда" протистояти можливим порушенням і чітко дотримуватися законодавства.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування