Цушко пообіцяв тиснути на Медведька, який попередив про кримінал

Четвер, 27 вересня 2007, 14:51

Міністр внутрішніх справ Василь Цушко наполягатиме на порушенні кримінальної справи за фактом свого отруєння.

Про це він сказав журналістам у четвер перед будівлею Генпрокуратури.

"Може, прокуратура і не знайде підстав для порушення справи, але я буду наполягати на цьому. Тому що мене хотіли позбавити життя, мене хотіли вбити", - зазначив Цушко.

Він також додав, що передав Генеральному прокурору усі документи, отримані з німецької лабораторії, з оригіналів яких були зняті копії.

Крім цього, за словами Цушка, його інтереси представлятиме адвокат Андрій Федур, з яким він на даний момент вже зустрічався щодо своєї справи.

Він також повідомив, що прийде на допит або в п’ятницю, або в понеділок і коли даватиме свідчення, назве слідчому прізвища людей, яких він вважає причетними до свого отруєння.

Водночас Цушко нагадав, що в Україні жодна справа про отруєння високопосадовців не була розслідувана повністю, і висловив сподівання, що його справа буде доведена до кінця.

"Я хочу, щоб хоча б по одній такій справі в нашій країні поставили крапку", - сказав він.

Водночас у прес-службі генпрокуратури журналістам повідомили, що заява Цушка щодо розслідування обставин замаху на його життя "як міністра і державного діяча" прийнята до розгляду.

Разом з тим там наголосили, що перед прийняттям заяви генпрокурор Олександр Медведько попередив Цушка про кримінальну відповідальність за надання завідомо недостовірної інформації.

"У своїй заяві Цушко просив генпрокуратуру провести перевірку з приводу наданої ним інформації", - зазначили в прокуратурі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування